Sterijino pozorje

1. novembar 2021.

Saopštenje za javnost i medije

Rok za slanje tekstova na Konkurs Sterijinog pozorja za originalni domaći dramski tekst za 2021/22. godinu produžen je do 17. decembra tekuće godine. Naime, zbog renoviranja prostorija Pozorja, bilo je manjih tehničkih problema u prijemu pošte, pa pozivamo autore kojima su se eventualno pošiljke vratile, kao i one koji to do sada nisu učinili da svoje komade pošalju na adresu: Sterijino pozorje Zmaj Jovina 22, 21000 Novi Sad. Radove treba poslati u četiri primerka pod šifrom, a razrešenje šifre u posebnoj koverti.

Podsećamo, u obzir dolaze neobjavljena i neizvođena dramska ostvarenja svih domaćih autora, te inostranih koji se izjašnjavaju kao pripadnici srpskog književnog korpusa.

Ovogodišnji Žiri koji će raditi u sastavu Spasoje Ž. Milovanović, dramaturg i predsednik, te članovi Mirko Denić, književnik i Dušan Petrović, reditelj, odluku o nagradi treba da donesu do kraja februara naredne godine. Nagrada će biti svečano uručena na Dan Sterijinog pozorja 29. marta 2022. godine.

Direkcija Sterijinog pozorja