Ovogodišnje 67. Sterijino pozorje svečanom besedom otvoriće akademik Miodrag Tabački. Tabački je petostruki dobitnik Sterijine nagrade, četiri za scenografiju (1982, 1996, 1998. i 1999), kao i Nagrade za naročite zasluge na unapređenju pozorišne umetnosti i kulture 2009. godine.

O Sterijinim nagradama će odlučivati Žiri u sastavu Slobodan Skerlić, reditelj (predsednik), Milena Pavlović, glumica, Slobodan Unkovski, reditelj, Petar Mihajlović, dramski pisac i Zoran Maksimović, teatrolog. Voditelji Okruglog stola su Isidora Popović, teatrološkinja i Vlatko Ilić, reditelj.

Pored petnaest predstava u različitim selekcijama publika 67. Sterijinog pozorja imaće priliku da pogleda i niz pratećih programa. Ove godine u prologu festivala u Scenskoj laboratoriji FTN predavanje će održati Slobodan Unkovski (Čemu umetnost služi danas?). Prvog dana Festivala biće otvorena 17. izložba pozorišnog plakata i grafičkog oblikovanja koja je trijenalnog karaktera. Biće upriličena i izložba dečjih likovnih radova „Scena, maska, kostim, lutka“, te izložba pozorišne fotografije Srđana Pabla Doroškog. Svojim projektom „Mileva“ novosadskoj publici predstaviće se COLECTIVO HOMÓNIMO iz Čilea.

Odsek za umetnost i dizajn, Departman za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, dugogodišnji saradnik Sterijinog pozorja, pripremio je i izložbu kostima studenata master studija (Šok koridor) i projekat „Dokolica“, umetnički rad studenata treće godine scenske arhitekture, tehnike i dizajna.

Posle dvogodišnje pauze, usled epidemije korone, ponovo će se okupiti studenti pozorišnih visokoškolskih ustanova u okviru Pozorja mladih. Svoj prostor na Festivalu imaće i studenti dramaturgije Akademije umetnosti u Novom Sadu javnim čitanjem njihovih dramskih ostvarenja.