Milivoje Mlađenović izabran je za selektora 68. Sterijinog pozorja, odlučeno je na sednici Upravnog odbora naše institucije 19. jula tekuće godine.

Mlađenović (Bijeljina, BiH, 1959) uporedo se bavi pozorišnom praksom (dvanaest godina upravnik Narodnog pozorišta Sombor, sedam godina upravnik Srpskog narodnog pozorišta Novi Sad, tri godine direktor Sterijinog pozorja, tri godine umetnički savetnik Narodnog pozorišta „Sterija“ Vršac), pedagoškim radom (vanredni profesor na Pedagoškom fakultetu u Somboru za predmete Scenska umetnost, Uvod u pozorišnu umetnost i dr.) i naučno-istraživačkim i teatrološkim radom (doktorirao na Filološkom fakultetu Beograd) u oblasti književnosti i, posebno, dramske književnosti za decu.

U Šabačkom pozorištu izvedena mu je komedija Rable/Vrlina/Greh u režiji Vladimira Lazića, a u Narodnom pozorištu Sombor drama Maestro o slikaru Milanu Konjoviću u režiji Milana Neškovića. U novoosnovanom Gradskom pozorištu „Semberija“ Bijeljina izvode se njegove drame Komedija ometena u razvoju i Golubija vremena. Autor je desetak dramskih komada za decu koji se izvode na pozorišnim scenama Sombora, Zrenjanina, Zaječara, Kruševca, Niša, Kraljeva, Užica, Vršca, Banjaluke, Zenice. Autor studija Scenske bajke Aleksandra Popovića, Odlike dramske bajke i U zamku zamki. Dramski potencijal poezije i proze za decu. Objavio je i dve knjige pozorišnih komada za decu, knjigu aforizama, knjigu pozorišnih putopisa, drame Skandalozna komedija, Gorocvet 2012, Maestro itd.
Selektor je Festivala Glumačke svečanosti „Milivoje Živanović“ Požarevac, a bio je selektor i drugih značajnih pozorišnih manifestacija (Dani Zorana Radmilovića Zaječar, Festival pozorišne klasike Vršac, Festival pozorišta Srbije „Joakim Vujić“, Festival prvoizvedenih predstava Aleksinac), kao i član žirija najuglednijih pozorišnih festivala u zemlji i inostranstvu (Sterijino pozorje, Teden slovenske drame itd.).

Dobitnik priznanja „Nikola Petrović Peca“ za izuzetan doprinos razvoju pozorišne umetnosti u Srbiji (1996), Zlatne značke KPZ Srbije (1991), Oktobarske nagrade Grada Sombora (2017) itd.

Živi u Somboru.