Izaberite stranicu

ПОЗИВ ИЗДАВАЧКИМ КУЋАМА И АУТОРИМА

СТЕРИЈИНА НАГРАДА
ЗА ТЕАТРОЛОГИЈУЈОВАН ХРИСТИЋ, 2023.

 

Ради подстицања развоја театрологије и њене друштвене и стручне афирмације, Стеријино позорје и часопис за позоришну уметност „Сцена” установили су 1986. Стеријину награду часописа „Сцена” за театрологију. Награда се до 2002. додељивала сваке године, када је одлучено да ће се додељивати сваке треће године. Од тада носи име нашег истакнутог театролога Јована Христића.

Награда која ће се доделити 2023. разматраће издања објављена 2020, 2021. и 2022. године. У конкуренцији су књиге аутора из свих области театролошких истраживања које су објављене у Србији и аутора који пишу на српском језику.

Награду додељује трочлани жири који именује Стеријино позорје. Одлуку о награди жири ће донети током одржавања 68. Стеријиног позорја 2023, а проглашење и уручење награде обавиће се на завршној свечаности Стеријиног позорја.

Дела која конкуришу за награду могу доставити издавачке куће, друштвене организације, институције и појединци. Потребно је послати по четири примерка сваког наслова на адресу: Стеријино позорје (Стеријина награда за театрологију), Змај Јовина 22/I, 21000 Нови Сад. Рок за слање је 31.3.2023. Број наслова који се пријављује на конкурс није ограничен.

Аутору награђене књиге припада Стеријина златна значка, диплома и новчани износ. У броју „Сцене” који излази након Фестивала, доноси се образложење жирија о додели награде, одломак из награђене књиге или интервју са аутором и стручна рецензија.

 

За Издавачку делатност Стеријиног позорја,
Ружа Перуновић
021/6612485
scena@pozorje.org.rs
casopis.scena@gmail.com