Izaberite stranicu

СТЕРИЈИНО ПОЗОРЈЕ

Нови Сад, 1. септембар 2022.

 

КОНКУРС

ЗА ОРИГИНАЛНИ ДОМАЋИ ДРАМСКИ ТЕКСТ

2022/23. године

 

 

На основу Правилника о условима и поступку спровођења конкурса за оригинални домаћи драмски текст број 120-48-2/2015 од 26. 1. 2015, Стеријино позорје расписује конкурс за оригинални драмски текст.

 

Право учешћа на конкурсу имају држављани Републике Србије и сви аутори који пишу на српском језику. Запослени у Стеријином позорју, чланови Управног и Надзорног одбора Стеријиног позорја као и чланови редакције часописа за позоришну уметност „Сцена“ немају право учешћа.

 

Биће разматрани оригинални драмски текстови изворно написани на српском или преведени на српски језик. Жири ће узимати у обзир необјављене и неизвођене драмске текстове.

 

Стеријино позорје преузима ауторска права на објављивање награђеног текста у издањима Позорја, на српском и енглеском језику, права на позоришно праизвођење и екранизацију у сарадњи са Радио-телевизијом Војводине, без накнадне надокнаде.

 

Конкурс је анониман. Текстове, у штампаној форми (4 примерка), слати под шифром. На драмском тексту не сме бити име аутора. У посебној коверти послати решење шифре (шифра под којом је послат рад, име и презиме аутора, адреса боравка, контакт телефон и e-mail адреса). Исти аутор може послати највише два драмска текста. По објављивању резултата, награђени аутор је дужан да у року од пет дана пошаље оригинални драмски текст са решењем шифре.

 

Рок за слање текстова је 30. новембар 2022.

 

Текстови приспели на конкурс не враћају се и биће похрањени у Библиотеци Стеријиног позорја.

 

Додељује се само једна награда. Награда подразумева Стеријину значку, сертификат и финансијски део у износу од 400.000 динара.

 

Одлуку о награди жири доноси до 28. фебруара 2023.

 

Додела награде биће уприличена 29. марта 2023. (Дан Стеријиног позорја), у просторијама Позорја.

 

Стеријино позорје расписује конкурс за оригинални домаћи драмски текст под покровитељством Министарства културе и информисања Републике Србије, Градске управе за културу Новог Сада и Секретаријата за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама АП Војводине.

 

 

Одштампане текстове са шифром слати на адресу:

СТЕРИЈИНО ПОЗОРЈЕ

(за Конкурс)

Змај-Јовина 22/I

21000 Нови Сад