Izaberite stranicu

ЗМАЈЕВО ПОЗОРЈЕ

Пројекат Змајево позорје – 61. Змајеве дечје игре реализован је у периоду од 28. маја до 10. јула 2018. године према планираним пројектним активностима у општинама Нови Сад, Беочин, Ириг и Сремски Карловци. Главни партнери пројекта били су Стеријино позорје, као носилац и Змајеве дечје игре, а дугорочни циљ му је да се деца и млади трајно укључе у позоришне програме који би се делом прилагодили њиховим потребама за друштвеном интеграцијом.Овај пројекат омогућио је Стеријином позорју остваривање интензивније едукације младих, посебно из предшколских и школских установа, а с циљем њихове анимације, мотивације и укључења у позоришне, фестивалске и образовне програме, и тиме започне рад на развоју своје будуће публике.

У пројекту су, као корисници, учествовали деца и млади, њихови васпитачи, наставници, ментори, родитељи и породице. Остварени су сарадња, контакти и уметничко умрежавање деце и младих из Новог Сада и Зоне 021 са децом и младима из других градова Србије и региона, уз унапређење креативности, знања о позоришту, толеранције и отворености међу децом и младима, као и подстицање њиховог уметничког рада. Посебан фокус пројекта био је усмерен ка деци и младима из приградских и сеоских места.

Пројекат Змајево позорје подржан је на конкурсу „Публика у фокусу” Фондације Нови  Сад 2021- Европска престоница културе.Пројекат је омогућио упознавање корисника пројекта са вредностима драмске уметности, мотивисање деце и младих за активније укључивање у позоришне програме, уметничког мрежавање кроз програмску размену драмских садржаја, децентрализацију културних и позоришних програма у Новом Саду и општинама Зоне 021, унапређење сарадње јавних установа са предшколским установама, основним и средњим школама, социјалним установама, удружењима грађана и уметничким групама.