Izaberite stranicu

Задовољство нам је да вас позовемо да у петак 29. марта, у 19 сати, дођете у Атријум Народне библиотеке Србије на представљање књиге Савремено позориште: естетско искуство и преступничке праксе аутора Влатка Илића (издавач Стеријино позорје, Нови Сад, 2018).

О књизи говоре: проф. др Дивна Вуксановић, проф. др Ирена Ристић и проф. др Влатко Илић
Представљање књиге биће уједно и повод за дијалог о преступничкој природи савремене уметности, позицији позоришта данас и његовој условљености актуелним друштвеним поретком те доживљајем света око нас и нашег места у њему.

Књигa Савремено позориште: естетско искуство и преступничке праксе представља критичко преиспитивање уметности театра, с посебним освртом на савремене позоришне поетике и естетска искуства која из њих проистичу. Настављајући истраживачки рад започет у претходној књизи, као и многобројним теоријским чланцима објављеним у научној периодици, Влатко Илић овом приликом отвара неколико нових, значајних питања везаних за савремени театар.

Аутор Влатко Илић је ванредни професор на катедри за теорију и историју Факултета драмских уметности у Београду, теоретичар је уметности и медија и позоришни стваралац. Аутор је књиге Увод у нову теорију позоришта (Нолит/Алтера, Београд, 2011), један од уредника тематске публикације Theatre within the Context… and not just Theatre / Позориште у контексту… и не само позориште (Hop.La!/Факултет драмских уметности, Београд, 2016) и добитник Специјалне Стеријине награде за режију (2007).Улаз је слободан – добро дошли у Народну библиотеку Србије!!